Project

General

Profile

Actions

Bug #24435

open

Inconsistencies in rules information with nodes in empty policies mode

Added by Nicolas CHARLES 3 months ago. Updated 15 days ago.

Status:
New
Priority:
N/A
Assignee:
-
Category:
Web - Compliance & node report
Target version:
Severity:
Minor - inconvenience | misleading | easy workaround
UX impact:
User visibility:
Infrequent - complex configurations | third party integrations
Effort required:
Priority:
0
Name check:
To do
Fix check:
To do
Regression:
No

Description

When a rule target a node that is in empty policies mode, and this node is in audit, there are 2 weird behaviour:
  • as the node is in empty policies mode, no policies are applied to it, and the node doesn't show in the list of nodes targeted by the node
  • all others nodes are in enforce, but this node (that is not in the list), and the rule is in mixed mode
  • the number of nodes in the nodes tab of the rule do count this node so it doesn't match what is displayed
Step to reproduce:
  • create a rule that applies to all nodes
  • have all node in enforce
  • change policy mode of one node, and change its status to "empty policies"
Actions #1

Updated by François ARMAND 3 months ago

  • Severity set to Minor - inconvenience | misleading | easy workaround
  • User visibility set to Infrequent - complex configurations | third party integrations
Actions #2

Updated by Vincent MEMBRÉ about 2 months ago

  • Target version changed from 7.3.14 to 7.3.15
Actions #3

Updated by Vincent MEMBRÉ 15 days ago

  • Target version changed from 7.3.15 to 7.3.16
Actions

Also available in: Atom PDF